Wat is het verschil tussen een vaartocht met of zonder schipper?

Wat is het verschil tussen een vaartocht met of zonder schipper?

Als u een particuliere booteigenaar bent, kunt u uw boot verhuren:

- met een schipper, in een "Co-Sailing" arrangement: u bent in dit geval de schipper.

- zonder schipper (bareboat): u bent niet aan boord en daarom moet de huurder in het bezit zijn van het benodigde vaarbewijs en moet uw boot verzekerd zijn voor privé-verhuur.

Als u een professionele booteigenaar bent, kunt u uw boot verhuren:

- met een schipper, door een professionele schipper in te huren die dan de kapitein van de boot is.

- zonder schipper (bareboat): de huurder moet in het bezit zijn van een vaarbewijs.

In beide gevallen moet uw boot verzekerd zijn voor verhuur.